Alias Kid – Shot Through

Eind januari verscheen de nieuwste single van Alias Kid uit Manchester, een voorproefje voor het nog te verschijnen debuutalbum dat in mei uitkomt. Verwacht raggende gitaren en stompende drums.

“…Isn’t Alias Kid about taking the piss out of all the bands that forgot what rock is?”, naar mijn idee weet deze band zichzelf goed te beschrijven. De snoeiharde gitaren en de knallende drums bewijzen dat de heren Maz, Tony, Simon en Nick op de goede weg zijn de alternatieve rock aan de man te brengen. Inspiratie wordt gehaald bij o.a. The Darkness, Green Day en My Chemical Romance.

Alias Kid is volgens Radio Wigwam de beste indie band van 2024, daarnaast heeft de band een trouwe fangroep die ze als winnaar uit de bus lieten komen bij de Amazing Radio Listener Poll 2023/2024. In Engeland worden de heren op de grote zenders als RadioX en BBC Radio 6 al gedraaid, laten wij hopen dat Nederlandse zenders als IndieXL en Kink deze band ook gaan oppikken.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.