All Them Witches – Rats in Ruin

All Them Witches - Rats in RuinDe Amerikaanse neo-psychedelische bluesrock-band All Them Witches brachten afgelopen maand het zesde album Nothing as the Ideal uit. Op die langspeler staat het wonderschone sluitstuk ‘Rats in Ruin’, dat nu voorzien is van een prachtige videoclip. De band timmert al sinds 2012 aan de weg en begint nu langzaam meer bekendheid te krijgen in ons landje.

All Them Witches, prachtige bandnaam trouwens, komt uit Nashville, dat was het eerste wat ik las over dit gezelschap. Ik dacht dus dat ik te maken zou krijgen met een overdosis aan countryinvloeden, maar niks is minder waar: de neo-psychedelische bluesrock vliegt je om de oren. Dit liedje past wat mij betreft prima in een aflevering van de BBC serie ‘Peaky Blinders’, het nummer heeft, net als de serie, dat rauwe randje waardoor je op het puntje van je stoel blijft zitten.

De videoclip is er eentje om even goed naar te kijken, een tikkeltje creepy maar steengoed! Het is als het ware een soort van mini-film over een gezinnetje waar het er nogal apart aan toe gaat. Gefilmd, zo lijkt het, met een ouderwetse camera om het beeld nog beter en enger over te laten komen.

De clip is overigens geregisseerd door Drea De Matteo (bekend van The Sopranos en Sons of Anarchy) en drummer Robby Staebler. Het kijken is zeer de moeite waard, net als het luisteren van ‘t album!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.