Anderson East – Girlfriend

De Amerikaanse zanger Anderson East brengt op 12 januari zijn vierde studioalbum Encore uit. ‘Girlfriend’ is de laatste single van het album en geschreven samen met Aaron Raitiere, zijn producer Dave Cobb én Avicii! Over een leuke samenwerking gesproken!

‘Girlfriend’ gaat over het verliefd worden op de vriendin van een andere jongen. Iets wat vaker bezongen wordt in de popmuziek, denk bijvoorbeeld aan Six Was Nine met ‘Drop Dead Beautiful’. Dit nummer start met de tekst: “Oh… I don’t want take my best friend’s baby! But she’s drop dead beautiful!” De plaat van East heeft min of meer hetzelfde gevoel, maar in plaats van een rockachtige plaat heeft hij alle toeters en bellen uit de kast getrokken.

Het nummer drijft namelijk op de heerlijke blazerssectie, deze dompelen je helemaal onder in de Southern soul sound. Maar de plaat heeft ook een vleugje country in zich. Dit komt voor een groot gedeelte door de opnamelocatie. Het album Encore is namelijk opgenomen in de RCA Studio in Nashville, de hoofdstad van het countrygenre. In tegenstelling tot Jake Bugg (die er ook een album opnam) weet East het wél voor elkaar te krijgen een dijk van een nummer neer te zetten binnen dit genre.

Zijn ietwat schreeuwerige stem pas zo onwijs goed binnen het gekozen genre. Stilzitten tijdens deze plaat is simpelweg niet mogelijk, de voetjes beginnen vanzelf met tikken en voor je het weet sta je midden in de woonkamer, op het werk, in de bus of in de badkamer te dansen op de fijne beat.

In Amerika kunnen ze niet langer wachten op het nieuwe album, de gehele muziekpers is daar lyrisch over het tot nu toe verschenen werk van het nieuwe album. Ik ben nu ook erg benieuwd geworden, veel muziek uit het countrygenre (en aanverwante genres) komt er niet overwaaien vanuit The States. Maar als het ons landje bereikt is het wel van prima kwaliteit!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.