Andrew Bird – Sisyphus

Andrew Bird gaat zijn nieuwe album ‘My Finest Work Yet’ noemen, het is volgens hem ook echt zijn beste werk. Er verschenen hiervoor al elf albums van deze multi-instrumentalist. Inspiratie heeft hij uit het huidige politieke landschap gehaald.

Zijn eerste single ‘Bloodless’ verscheen in november en nu is ‘Sisyphus’ als nieuwe track verschenen. Bird heeft laten weten waar zijn nieuwste telg over gaat: “about being addicted to your own suffering and the moral consequences of letting the rock roll.” Wat vooral opvalt op deze indie tune is de fijne sound, de sterke vocalen en de lekkere pianoklanken. Oh, vergeet het fluiten ook niet! Dit doet je verlangen naar de lente.

Voor de mensen die niet helemaal up-to-date zijn wat betreft de Griekse mythologie, hier een korte les. Sisyphus was een koning die de goden te slim af dacht te zijn, helaas voor hem zijn de goden vaak slimmer. Als straf moet hij tot het einde der dagen een steen een berg op rollen die, als hij boven is, er weer vanaf rolt. Leuk bedacht van die goden… Gelukkig is het luisteren naar dit liedje absoluut geen straf!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.