Anna Leone – My Soul I

Anne Leone, Zweedse singer-songwriter, bracht in 2018 haar EP Wandered Away uit met daarop vijf innemend mooie liedjes. Zij heeft veel geluisterd naar Simon & Garfunkel, Bob Dylan, Steely Dan en Cat Stevens om haar muziek te vormen. Naast de de “oude rotten” zijn ook moderne invloeden terug te horen van Bon Iver en Lana Del Rey.

De single ‘My Soul I’ verscheen al in september 2017, maar weet nu pas zijn weg te vinden naar het grotere publiek. Haar hypnotiserende stem en haar gekozen sound zijn niets minder dan pure magie. De plaat is oprecht en emotioneel van begin tot eind, het laat mij denken aan muziek van Angus & Julia Stone. Zij schuwt het niet om haar diepste gevoelens en gedachten te laten horen, zeer gedurfd.

Dat wetende ga je heel anders naar dit liedje luisteren, het greep bij mij de eerste keer luisteren direct bij mijn strot. ‘Betoverend mooi’ waren de eerste woorden die ik noteerde om deze plaat te omschrijven. Het kent een zachte melodie, gecombineerd met teksten over de keerzijde van liefde. Een track zwaar van de tranen van verdriet en tegelijkertijd heel erg mooi.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.