AWOLNATION – Seven Sticks of Dynamite

In 2011 kreeg ik voor het eerst werk te horen van de Amerikaanse band AWOLNATION. De single ‘Sail’ stond dat jaar hoog in mijn jaaroverzicht. Een heerlijke elektronische rock plaat met heerlijke vocalen van de  frontman Aaron Bruno. Na die ene (in mijn ogen) hit bleef het in Nederland stil rondom de band, tot nu! Want op 2 februari gaat het derde album Here Come the Runts verschijnen. De twee singles ‘Passion’ en ‘Miracle Man’ verschenen al eerder. ‘Seven Sticks of Dynamite’ is de derde single van het album, en die is onwijs goed!

AWOLNATION is een band die veel gebruik maakt van digitale instrumenten, op de nieuwe single is dat totaal niet te horen. Dit past ook in de nieuwe sound van de band. Er gaat minder gebruik gemaakt worden van digitale middelen meer van echte instrumenten. Op de nieuwe single komt dat goed naar voren, hij begint namelijk met een akoestische gitaar en de prachtige stem van Bruno. Gelukkig blijft het niet lang rustig en komen de ronkende gitaren, de felle drums en de schreeuwerige stem van Bruno om de hoek kijken. Op deze manier krijgt het nummer toch de befaamde AWOLNATION vibe waar wij zo van houden. Ze leveren dus qua sound niks in, het klinkt wat mij betreft zelfs beter!

Het nieuwe album gaat een pop/rock ‘n’ roll mix worden in de stijl van Tom Petty en the Cars. Deze single is daar het levende bewijs van! Ik ben daarom ook erg benieuwd naar het album, gelukkig weet ‘Seven Sticks of Dynamite’ mij tot die tijd wel zoet te houden.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.