Bahamas – Way With Words

De man achter Bahamas, Afie Jurvanen, heeft zijn tweede single ‘Way With Words’ uitgebracht. Deze track is het tweede voorproefje van het nog te verschijnen vierde studioalbum Earthtones. Dat album zal verschijnen op 19 januari.

Het derde album Bahamas Is Afie werd overladen met prijzen. Zo won het de Juno Award voor Adult Alternative Album of the Year tijdens de Juno Awards in 2015. CBC Radio One ging nog een stapje verder, zij verkozen dit album tot album van het jaar 2014. Mooie stap in de muzikale carrière van deze man uit Toronto.

In Nederland is deze man nog niet zo heel erg bekend. Maar dat gaat hopelijk veranderen met de komst van de nieuwe plaat. Zijn nieuwe track ‘Way With Words’ heeft een heerlijke relaxte vibe die mij sterk doet denken aan de muziek van Young Gun Silver Fox. De basgitaar en het gitaarrifje maken deze plaat betoverend mooi.

Voor Jurvanen was het een hele bevalling om deze plaat te produceren, hij was in het begin helemaal niet gecharmeerd van deze plaat. Samen met Pino Palladino (The Who, John Mayer, D’Angelo) op de basgitaar en drummer James Gadson (Bill Withers, Beck, D’Angelo) begon hij te schaven aan het nummer. Pino is verantwoordelijk voor het ontstaan van de plaat, hij speelde een basriff en Afie kreeg eindelijk het spreekwoordelijke “duwtje in de rug”. Later werden de gitaren van Christine Bougie en Jurvanen, de vocalen van Felicity Williams en de bijdrage van Robin Dann en Alanna Stuart toegevoegd.
Het resultaat is even relax als het nemen van een heerlijk ontspannend bad!

Tip: op 28 maart geeft Bahamas een optreden in Paradiso Amsterdam.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.