Band of Skulls – Cool Your Battles


Ze zijn nog maar met z’n tweetjes, maar muziek blijven ze produceren. Op 12 april verschijnt het vijfde studioalbum Love Is All You Love’ in de winkel. De eerste single ‘Cool Your Battles’ laat ons alvast horen wat de nieuwe sound van de band gaat zijn. 

Dat de band een nieuwe sound moest gaan zoeken komt omdat drummer Matt Hayward de band verliet begin 2017. Hij is op het nieuwe album vervangen door Eagles of Death Metal drummer Julian Dorio. Samen met de innovatieve producer Richard X, die heeft gewerkt met artiesten als de Pet Shop Boys en de Sugababes, is de band het nieuwe avontuur aangegaan. Meer experimenteren, de dynamiek van live inspelen en het toevoegen van wat electronica waren de zaken die deze producer de band heeft meegegeven.

De start van de track is retestrak met een fijne gitaar, maar de rest van de plaat is wat aan de slappe kant. De energie die ik gewend was van deze band ontbreekt hier simpelweg. Het kan zijn dat dit alleen bij deze plaat is en dat het album ons straks omver blaast, ik hoop het van harte!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.