Barely Autumn – Alix

Dit liedje heb ik bewust even op de plank laten liggen, hij past in mijn ogen namelijk onwijs goed bij de naderende herfst. Barely Autumn is een Belgische band die vooral bekend zijn geworden met akoestische liedjes.  De nieuwe single ‘Alix’ is er eentje met een stuwende nineties gitaarsound die je doet verlangen naar meer.

Het nummer werd halverwege augustus al uitgebracht als voorloper op het nieuwe album dat begin 2020 wordt verwacht. Op ‘Alix’ brengt frontman Nico Kennes een ironische ode aan het soort romantische escapades dat al mislukt voordat ze goed en wel zijn begonnen.

De dromerige jaren ’90 indie-achtige sound wisten mij binnen luttele seconden te betoveren, sindsdien ben ik verslaafd geraakt aan deze plaat. Er zit een bepaalde sfeer in dit liedje die ik ook  hoor op ‘We’re Not Done’ van Mogwai. Dit is simpelweg een liedje om verliefd op te worden!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.