Belle Adair – Rest Easy

De vijfkoppige indie rock band Belle Adair uit Florence Alabama (VS) heeft pas het twee studioalbum Tuscumbia uitgebracht. Een album geproduceerd door Tom Shick, bekend van zijn werk voor Wilco. De uitsmijter van het album ‘Rest Easy’ is wat mij betreft een van de betere liedjes.

Belle Adair voorziet zijn muziek van zonneschijn en optimisme, iets wat allemaal wel kunnen gebruiken in deze grijze januaridagen. De muziek past qua sound het beste bij de “jingle-jangle” van The Byrds, onsterfelijk gemaakt in de plaat ‘Mr. Tambourine Man’.

Matt Green zorgt voor de zachte vocalen die mooi gecombineerd worden met fijne gitaarrifjes en subtiele keyboard klanken. Je neemt als het ware een warm bad en komt terecht in de Californische sferen van de jaren ’60.

‘Rest Easy’ is een plaat met een boodschap: er komen betere tijden aan. Deze betere tijden komen door de veranderingen die er plaatsvinden in Alabama, de thuisbasis van de band. Het is de bijdrage van de band aan deze veranderingen. De plaat is het resultaat van teamwork en de bereidheid om verandering in te zien én te creëren, aldus de band.

Belle Adair is wat mij betreft binnen het “jangle pop” genre te plaatsten. Tijdens mijn eerste luisterbeurt van het nieuwe album moest ik direct denken aan het debuutalbum van The Stone Roses. ‘Rest Easy’ had zo van het debuutalbum van deze band kunnen komen. Het nummer kent zachte vocalen en een fijne instrumentale begeleiding, al klinkt Bele Adair iets liever.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.