Blossoms – Foolish Loving Spaces

Blossoms – Foolish Loving SpacesDe Engelse indiepopband Blossoms heeft eind januari het derde studioalbum Foolish Loving Spaces uitgebracht. De timing van het uitbrengen kan niet beter, het gure regenachtige weer zijn wij nu meer dan zat! Het is tijd voor mooie lentedagen vol zonneschijn en vrolijke muziek. Dat laatste heeft de band goed begrepen en heerlijk uitgewerkt op deze nieuwe langspeler.

Opener ‘If You Think This Is Real Life’ zet direct de toon met zijn 80s vibe en groovy sound. Als je nog twijfelde of dit wel leuke muziek zou zijn, dan ben je in minder dan 3 minuten van gedachten veranderd.  Het is muziek waar je enorm goed op kunt dansen, het is zo aanstekelijk dat stilzitten haast onmogelijk is. Het levende bewijs daarvan is wat mij betreft ‘Your Girlfriend.’

Het gospelkoor en de heerlijke piano maken van ‘The Keeper’ een waar feestje! Niet verwonderlijk dat dit een van de singles van het album is geworden. Dat dit niet alleen een bandje is met gitaren die een pop/rock sound voortbrengen, bewijst het disco-achtige nummer ‘My Swimming Brain’ wel. Hier zorgen de zachte achtergrondvocalen voor net dat beetje extra.

Halverwege de langspeler komt ‘Sunday Was a Friend of Mine’ langs, een liedje met een hoog The 1975 gehalte. De Britse band laat met ‘Oh No (I Think I’m In Love)’ een prachtig liefdesliedje horen. Het klinkt wat cheesy, maar de band weet het zo te brengen dat je er als een blok voor valt. Datzelfde kan gezegd worden over ‘Romance, Eh?’

Wegdromen is goed mogelijk met ‘My Vacant Days’, waar de akoestische gitaren, een piano en de stem van Tom Ogden de hoofdrol spelen. Met ‘Falling for Someone’ komen de elektrische gitaren weer om de hoek kijken en worden wij getrakteerd op prachtige meerstemmigheid. Sluitstuk ‘Like Gravity’ heeft wat weg van de Madchester sound die eind jaren 80 en begin jaren 90 zijn hoogtijdagen vierde. Wat mij betreft het hoogtepunt van dit album.

Foolish Loving Spaces is een album dat zeer goed in het gehoor ligt dankzij de vrolijke klanken. Als je nog niet verliefd was op de sound van deze band, dan ben je dat na het luisteren wel.

Luistertips: ‘Your Girlfriend’, ‘The Keeper’, ‘Sunday Was a Friend of Mine’ en ‘Like Gravity’ (supertip!)

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.