Bokassa – Vultures

Bokassa - VulturesDe band Bokassa uit Trondheim (Noorwegen) bracht dit jaar het Crimson Riders” album uit. Ze brengen stevige rock met de energie en het flitsende tempo van punk en hardcore. Het resultaat is het eigen bedachte genre stonerpunk, leuk gevonden! Op deze nieuwe langspeler staat de fijne track ‘Vultures.’

Lef hebben heeft deze band in overvloed: ze gebruiken namelijk blaasinstrumenten op deze fijne single. Er is zeer duidelijk een trompet te horen in dit nummer, het geeft de plaat een extra boost.

Deze fijne toevoeging aan dit liedje doet mij sterk denken aan het “This Is the Sea” album van The Waterboys. Op meerdere tracks hoor je duidelijk blaasinstrumenten terug: ‘Old England’ en het zeer toepasselijke ‘Trumpets.’ Oké, ik moet toegeven dat de sound van Bokassa en die van The Waterboys niet te vergelijken is, maar er is wel degelijk (in mijn optiek) een overeenkomst te horen.

Frontman Jørn heeft het volgende over deze geweldige single te vertellen: “To us ‘Vultures’ always had a desert road trip kind of groove to it. But there aren’t many deserts where we’re from in Norway, so we made this psychedelic wacky road trip video instead. It was shot in Manchester, UK, the day after we played Stade De France in Paris!”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.