Brandi Carlile – Sugartooth

In Amerika heeft Brandi Carlile al een trouwe fanclub weten op te bouwen dankzij haar prachtige (folk) repertoire. Op 16 februari gaat zij haar zesde studioalbum By the Way, I Forgive You uitbrengen. Deze week verscheen de nieuwe single ‘Sugartooth’ als voorproefje voor het nieuwe album.

Carlile zingt over een verhaal van iemand die verslaafd is aan suiker en de daarmee gepaarde problemen. Het nummer begint rustig in een countrysetting met enkel een akoestische gitaar en de mooie stem van Carlile. Op het moment dat het refrein start krijg je de indrukwekkende stem van Carlile pas goed te horen. Zij wordt bijgestaan door een volledig Amerikaanse band, inclusief een stel prachtige achtergrondzangeressen. De videoclip is live opgenomen in Nashville in de befaamde RCA Studio A.

Het is voor haar de eerste keer dat zijn samenwerkt met de befaamde producer Dave Cobb. Hij staat bekend om zijn “low country sound”. En dat is in de nieuwe single goed te horen. Het is country, maar niet de typische “old school country”. In Amerika zal een flinke promotietoer gemaakt worden om het album op de kaart te zetten. Vooralsnog zijn er geen Europese optredens gepland.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.