Broken Witt Rebels – Broken Witt Rebels

De heren uit Birmingham brengen na 3 EP’s eindelijk het langverwachte debuutalbum uit! Het album bevat 6 platen van de vorige twee EP’s en 4 gloednieuwe tracks. ‘Wait For You’ is al besproken, maar de overige 3 nieuwe tracks zijn stuk voor de stuk pareltjes geworden. Hoog tijd om eens nader kennis te maken met het nieuwe materiaal.

De opener van het album is ‘Loose Change’ met een vette knipoog naar de southern rock die The Kings of Leon voortbrengen. Tijdens het luisteren van deze groovy plaat komt de geur van goed gerijpte whiskey je tegemoet door de volle blues/rock sound en de rokerige stem van Danny Core. Deze klinkt op de openingstrack echt grandioos goed! Het is sowieso een dijk van een plaat die de potentie heeft om festivals plat te spelen! Voor de nieuwe fans een geweldige kennismaking met deze band.

‘Snake Eyes’ heeft weer die southern vibe die zo ontzettend goed bij de band past, ditmaal is het niet alleen te horen aan de sound maar ook terug te vinden in de songtekst: “Here in the south, where the river runs high.” De band mixt hier weer rock met het blues genre alsof het niks is, en vervelen gaat het absoluut niet. Dit heeft naar mijn idee te maken met het feit dat de heren telkens een twist geven aan de mix tussen rock en blues. Het klinkt nooit hetzelfde, en juist dat is de kracht van deze band!

Als laatste kijken wij naar het nummer ‘Breathless’, een nummer dat ietwat afwijkt van de rest van de nieuwe platen. Het begint klein en ingetogen en komt pas echt los bij het refrein. Maar als het dan losgaat is het wel onwijs lekker. Danny wordt hier bijgestaan door de overige bandleden als het op de vocalen aankomt, hierdoor krijgt het nummer een fijne gelaagdheid mee. Juist door het afwijkende patroon (rustige start, ruig refrein, rustig couplet, ruig refrein enz.) laat de band zien dat ze veel meer kunnen dan stevige blues/rock platen voortbrengen.

Danny Core, Luke David, James Tranter and James Dudley are in my humble opinion the best band out there at the moment, because they know how to make some incredible music!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.