Brother Leo – Strangers On an Island

Brother Leo is de nieuwe bijnaam van de Zweedse zanger Ola Svensson. Hij deed mee aan de Zweedse Idols en werd achtste. Maar hij liet zich niet ontmoedigen en heeft inmiddels al vier albums uitgebracht. Elf van zijn releases hebben de top 5 gehaald in de Zweedese hitlijsten. De laatste nieuwe track is het zomerse ‘Strangers On an Island’.

Vrijheid, dat is de betekenis van Brother Leo. De naam komt uit een droom die hij veel had in zijn kindertijd. In die dromen had hij een tweelingbroer die erg dapper en zelfverzekerd was. Hij had trouwens ook superkrachten en zijn naam, je raad het al, was Leo.

De nieuwe single klinkt niet als een productie uit Zweden, eerder uit het Caribisch gebied. Er zitten onwijs veel zomerse klanken is én hier en daar wat electronica elementen. Beetje raar natuurlijk als je een nummer maakt dat klinkt als een warme bries uit de Caraïben die door een windgong gaat. Maar daar zit een heel logische verklaring achter: de productie is namelijk in handen van…. Fatboy Slim! En zo vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.