Car Seat Headrest – Nervous Young Inhumans

Soms ben je heel tevreden met het uitgebrachte materiaal en soms twijfel je nog heel erg. Dit overkwam de band rondom Will Toledo. In 2011 werd het album Twin Fantasy uitgebracht, maar Toledo had achteraf gezien dit nog niet willen uitbrengen. In zijn ogen was het album nog niet helemaal af. Daarom wordt het nu helemaal opnieuw opgenomen en op 16 februari nogmaals uitgebracht.

De eerste opnames dateren uit 2011 en werden opgenomen en bewerkt op een goedkope laptop toen Will 19 jaar oud was. Nu, 7 jaar later, heeft hij exact in zijn hoofd zitten hoe het album wél moet klinken. Het duurde even, maar dan heb je ook wat! Neem nu de plaat ‘Nervous Young Inhumans’, die zijn naam trouwens eer aan doet. Het nummer klinkt nerveus, in een positieve zin. Dit komt mede door het puike gitaarwerk en de snelle drums. Het is een heerlijke alternatieve rockplaat die direct vol energie zit, de rocksound wordt fijn aangevuld met de zachte stem van Toledo.

Grappig vind ik wel dat Will niet de typische muzikant is als je naar zijn looks kijkt. Hij komt meer over als een “nerd” (niks negatiefs!) dan als de frontman van een bandje. Maar muziek maken kan hij als de beste! Naast het maken van puike muziek weet hij ook nog eens zijn werk als regisseur goed uit te voeren. De bijbehorende videoclip is namelijk door hem geregisseerd. Over kwaliteit gesproken!

Op 28 mei speelt de band in Paradiso te Amsterdam.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.