Cass McCombs – The Great Pixley Train Robbery

Na ‘Sleeping Volcanoes’ en ‘Estrella’ is het nu de beurt om single nummer drie, ‘The Great Pixley Train Robbery,’ aan ons te presenteren. Het negende album Tip of the Sphere komt op 8 februari uit. Deze track is een hommage aan de grote treinrovers uit het “Wilde Westen.”

De track kwam tot stand toen McCombs een krantenknipsel vond over de Pixley treinroof in 1889. Hij schreef de tekst vanuit het standpunt van een van de bandieten die zijn geweten probeert te zuiveren: “I swear before Notary / To make a clean breast…”Deze nieuwe track klinkt anders dan de voorgaande singles, meer countryrock en dat past ook verdomd goed bij het verhaal van deze plaat. Hij slaat hier de spijker op zijn kop, vooral met de lekker smerige gitaarsolo!

Normaal gezien ben ik niet zo’n hele grote fan van videoclips, voor mij is de plaat meer dan genoeg. In dit geval is de clip zeer de moeite waard, er wordt namelijk gebruik gemaakt van een van de beste filmscènes aller tijden: de aankomst van ‘Harmonica’ op het treinstation uit de film Once Upon a Time in the West (1968). Check deze vette clip en track hierboven!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.