Charly Bliss – Chatroom

In 2017 wist Charly Bliss hoge ogen te gooien met haar debuutalbum ‘Guppy’, recentelijk bracht zij haar nieuwe single ‘Chatroom’ uit. Een vrolijk klinkende plaat met een zeer serieuze achterliggende ervaring.

De sound van dit liedje kenmerkt zich door kraakheldere riffs, een sublieme bas en een echte earworm verzorgd door een koor. Op het eerste oor lekker vrolijk dus, maar niets is minder waar! “I was sexually assaulted by someone I dated and I wrote ‘Chatroom,’ and most of “Young Enough”, as a way of processing that experience and explaining it to myself,” aldus frontvrouw Eva Hendricks. Voor deze vrouw een zeer schokkende gebeurtenis, gelukkig weet ze dit te vertalen naar muziek om andere bewust te maken van de gevaren.

Het is een liedje met als boodschap het bereiken van enorme blijdschap door het consumeren van alle woede. Een beetje platter is het een ‘fuck you’ zonder zelfbeschuldiging en excuses . De dikke middelvinger is richting, nou ja die begrijp je denk ik wel.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.