Charly Bliss – Young Enough

album cover Charly Bliss Young EnoughDe in New York gevestigde indie rock band Charly Bliss heeft veel geluisterd naar de grungy pop van de nineties, zoals Weezer en Veruca Salt die maken. De eigenzinnige vocals van frontvrouw Eva Hendricks passen perfect bij de power pop en alt. indie rock die de band produceert. Het tweede album heeft de titel “Young Enough” meegekregen.

Met ‘Blown to Bits’ begint het album met een stevige portie synthesizers die zo uit de eighties lijken weggelopen. De vocalen van Eva gaan met de minuut vreemder klinken door de Auto-Tune , maar storend is het totaal niet. Het past op de een of andere manier geweldig goed in de gekozen sound en lyrics. Een portie lekker gitaren nemen ons weer mee naar de grunge sound van de jaren ’90.  Het met keyboards doordrenkte ‘Capacity’ gaat over het maximale ergens uit halen: “I’m at capacity, I’m spilling out of me!”

Een mespuntje punk is goed hoorbaar op ‘Under You’, een track die door de drums een onwijs fijn tempo krijgt. De gitaren maken hier het werk af in combinatie met de messcherpe teksten over een relatie: “I wanna rip myself in two with part of me attached to you / I’ll occupy your nation, fool / I can’t get out from under you.” Op ‘Camera’ hoor je Eva haast glimlachen als ze ons het volgende toezingt: “if you think it’s bad today just wait.

Halverwege het album doemt het duistere en mysterieuze ‘Fighting in the Dark’ op. Dit korte nummer, 70 seconden, gaat over een lastige maar uiteindelijk een positieve therapie sessie. Een zeer intens nummer waar mijn nekharen van overeind gingen staan.

Het door LCD Soundsystem geïnspireerde middelpunt van album (‘Young Enough’) gaat over het belang aardig te zijn voor jezelf en te leren van je fouten. Vooral de drums en gitaren maken van dit liedje een van de hoogtepunten van het album. Een mooi voorbeeld van power pop is te vinden op het snelle ‘Bleach.’

Na het flitsende ‘Bleach’ verschijnt het vrolijke en tegelijkertijd zeer intense ‘Chatroom’. Het zeer innemende ‘Hurt Me’ laat ons voelen hoe het is om van iemand te houden terwijl er meer dan honderd redenen zijn om dat niet meer te doen. Deze band weet dit prachtig te bregen, petje af!

Een toxische relatie die op het punt van breken staat is te horen op ‘Hard to Believe.’ Met het rockende ‘The Truth’ sluit het viertal dit fijne album geheel in stijl af.

Donkere teksten combineren met vrolijke liedjes is de grote kracht van deze band. De credits wat betreft de lyrics zijn geheel voor Eva, zij weet dit elke keer weer voor elkaar te krijgen. Het nieuwe album voelt feestelijk aan maar is ook doordrenkt met flinke dosis volwassenheid.

Luistertips: ‘Blown to Bits’, ‘Under You’, ‘Fighting in the Dark’ en ‘Young Enough’

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.