Chelou – Out of Sight

Chelou - Out of SightDe Britse artiest Chelou (Adam Gray) heeft zijn “Out of Sight” album recent uitgebracht. Hij is opgegroeid met ouders die actief waren in de Londense punkbeweging. Terwijl thuis platen van Neil Young, Led Zeppelin, Bob Marley en Nick Cave te horen waren. De muziek uit zijn jeugd ziet hij nog altijd als inspiratiebron.

De naam Chelou is komt uit de Franse taal en staat voor “verborgen.” De reden heeft hij zelf toegelicht: “It’s just that I originally wanted to only be a songwriter and not a stage performer, or even a singer! But I began to create a world outside of my everyday existence, starting with the name Chelou, and once it all started happening, it fit my natural personality.”

Dat hij zijn muziek graag met de wereld wil delen wordt duidelijk gemaakt op de openingstrack ‘Words to Share.’ De singer-songwriter sound is gemixt met een aantal elektronische elementen. Dit is op ‘She Rock, I Roll’ verder uitgewerkt. Zijn grote voorliefde voor dancemuziek is hier duidelijk te horen.

‘Just a Thought’ en ‘Ships in the Wind’ zijn rustige nummers met een gitaarsound die sterk lijkt op de sound van Nirvana. Chelou werd geïnspireerd door Kurt Cobain om gitaar te gaan spelen. De link met de muziek van deze legendarische band is dan al snel gemaakt.

Titeltrack ‘Out of Sight’ is een fijne track met een heerlijke indie pop sound die aangevuld is met elektronische beats en elementen. Dit is Chelou op zijn best: dromerige vocalen en een puike sound.

‘Sorry’ is van heel andere orde, een vreemde eend in de bijt. Zijn stem klink hier heel anders, verassend goed. De versie die op het album terecht is gekomen is de demo-versie. Het was volgens de Brit onmogelijk om de emotie nogmaals op te nemen. Muziek in zijn meest pure vorm als je het mij vraagt.

Een mooi stuk instrumentaal ontbreekt met ‘Old Maccy’ ook niet. Meer fijne indie pop is te horen op ‘Lifeline’ en het prachtige ‘Lil Sis.’  Laatstgenoemde blinkt uit dankzij het gebruik van een akoestische gitaar tussen alle elektronische geluiden.

Singer-songwriter Grace Lightman is naast Chelou te horen op het magistrale ‘It’s Not Easy’, een van de hoogtepunten van dit album. Ook ‘Tricks’ is weer een fijne indie pop track met een hoog elektronica gehalte. Met ‘Punch My Ticket’ wordt het album geheel in stijl afgesloten: “I gonna punch my ticket… and I’m going home.

Chelou heeft met zijn debuutalbum “Out of Sight” een heerlijke langspeler uitgebracht. Het weet elke keer weer te verassen dankzij de altijd veranderende invalshoek. Hij maakt simpelweg prachtige muziek die het waard is om naar te luisteren!

Luistertips: ‘She Rock, I Roll’, ‘Just a Thought’, ‘Sorry’ en ‘It’s Not Easy’

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.