Ciao Lucifer – Born in ’23 – Nosoyo

Ciao Lucifer - Born in '23 - NosoyoAfgelopen jaar brachten de vrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits onder hun muzikale project Ciao Lucifer het album Are We Even Growing Up? uit. Op deze plaat staat ook de track ‘Born In ’23.’ Een liedje over een jonge Engelse kunstenaar die het leger in moet. Tijdens het schrijven van de muziek, vroegen zij zich af hoe hun leven eruit zou zien als ze in 1923 zouden zijn geboren.

Dit jaar staan wij stil bij 75 jaar bevrijding. Met dat in het achterhoofd heeft Ciao Lucifer een rework van ‘Born in ’23’ gemaakt. Ze hebben hiervoor samengewerkt met artiesten uit de geallieerde landen en Duitsland. Naast de originele versie zijn ook de reworks te horen van Misia Furtak (Polen), Tom McRae (Engeland), Diamanda La Berge Dramm (V.S.) en Peter Katz (Canada).

Het Nederlandse duo (woonachtig in Berlijn) Nosoyo heeft ook een rework opgenomen. Geheel in eigen stijl brengt dit duo het liedje in een lekker poppy jasje waar je geen genoeg van krijgt! Het klinkt vrolijk, fris en nodigt uit om te gaan dansen.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.