Cloud Nothings – So Right So Clean

Single nummer drie van het pas verschenen Last Building Burning album van de Amerikaanse alternatieve rockband Cloud Nothings is ‘So Right So Clean’. Het is de opvolger van ‘Leave Him Now’ en ‘The Echo of the World’. Een track die je simpelweg op repeat moet zetten.

Het nummer begin met een zeer sombere gitaarriff die al snel bijval krijgt van een stel puike drums. Het geheel begint zeer ingetogen en rustig, maar gaandeweg de track wordt het steeds wat explosiever. Het is de combinatie van vette gitaarriffs, puike drums, een lekkere basgitaar én de zeer sterke stem van zanger Dylan Baldi die deze track zo goed maakt. De plaat gaat over teleurstellingen, dat wordt direct duidelijk gemaakt: “So right, so clean / But does it mean anything.” Maar er gloort toch wat hoop aan het einde: “I wish I could believe in your dream…”

De repeat knop zal veelvuldig zijn werk gaan doen bij mij, dit is er eentje om een aantal achter elkaar te luisteren. Pas dan komt deze goed tot zijn recht.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.