Counter Jib – Kill the Noise

Vette rock uit Utrecht van Counter Jib ditmaal! De band bestaat uit Florian Wolff (zang/basgitarist), Wouter de Graaf (gitarist) en Rolof Groothoff (drums). Naar eigen zeggen zijn ze hard maar toegankelijk en halen zij het beste uit zichzelf, dat kan ik na het horen van de nieuwe single alleen maar beamen!

Het debuutalbum Mirk & Marvel van deze band stamt uit 2014 en werd zeer goed ontvangen. Live hebben ze ook al een aantal mooie optredens mogen verzorgen, met als hoogtepunt de optredens voor en na het Foo Fighters concert in 2015 in het Ziggo Dome te Amsterdam.

Deze nieuwe single is voor mij de eerste kennismaking met deze Nederlandse band, mij doet de muziek sterk denken aan die van de Foo Fighters en bij vlagen ook aan die van Nirvana. De track heeft een beetje een grunge-sound, lekker rauw. De titel opvolgen lijkt mij geen snugger idee, deze plaat moet je op het maximale volume luisteren. Dan komen de drums, gitaren en de sterke stem van Florian echt goed tot leven!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.