Crystal Murray – I Was Wrong (EP)

Crystal Murray - I Was WrongDeze Parijse singer-songwriter is slechts 17 lentes jong, maar weet al te imponeren met haar muziek. Haar sound is een mengelmoes van jazz, house en soul en zeer dansbaar. Niet verwonderlijk met een Afro-Amerikaanse jazzman als vader en een Spaanse moeder die gek is op wereldmuziek.  Ze stond dit jaar op Eurosonic en bracht recent haar debuut EP uit.

Ze opent met ‘I Was Wrong’, waar ze haar eigenzinnige karakter goed laat horen. Ze had tijdens haar puberfase veel discussies met haar moeder over haar toekomst. Crystal moest altijd alles direct doen, of haar omgeving het er mee eens was of niet. Haar kraakheldere en soulvolle stem weet direct te imponeren op dit liedje. De sound is warm en soulvol en vormgegeven door Sacha Rudy.

Deze Rudy is ook verantwoordelijk voor de heerlijke sound op ‘Easy Like Before’, dit is een nummer om lekker op te dansen. De funkyvibes van ‘Diamiond Man’ zorgen er vanzelf voor dat jij met je voeten gaat bewegen, alle lof voor Bamoa Yende die hier verantwoordelijk voor is.

‘Princess’ laat je goed de verschillende stijlen horen waar deze jongedame mee is opgegroeid: jazz, soul en wereldmuziek. Zelf voegt ze hier een scheutje house en rap aan toe, waardoor het een hele frisse en moderne sound krijgt. Voor mij ‘t beste liedje op deze EP.

Sluitstuk ‘August Knows’ neemt ons mee terug naar haar beginjaren toen ze net begon met het schrijven en opnemen van muziek. Samen met Lonely Band wist zij al haar gevoelens om te zetten in liedjes.

Met deze eerste EP laat deze Parijse dame een heel divers geluid horen, mooi dat haar muzikale opvoeding terug te horen is. Voor mij passen deze liedjes enorm goed bij de lente, die nu toch echt van start is gegaan. Deze dame weet trouwens niet wat stilzitten is, ze is met Lonely Band al druk bezig om EP nummer twee vorm te geven!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.