Declan McKenna – Beautiful Faces

Declan McKenna - Beautiful FacesEind vorig jaar werd ik omver geblazen door ‘British Bombs’ van deze jonge Britse singer-songwriter. Dit liedje luister ik nog steeds met heel veel plezier. Goed nieuws, want op 15 mei verschijnt het nieuwe album Zeros! Als lead single heeft McKenna gekozen voor ‘Beautiful Faces.’

Deze track gaat over jonge mensen in een moderne wereld, die beangstigend en intimideren kan zijn. Vooral ook omdat het een samenleving is geworden die meerdere werkelijkheden kent: social media, fake news en achteraf waarheden.

Zeer diepgaand allemaal voor een jongeman die net 21 geworden is. Hij heeft goed door wat er allemaal speelt in de wereld en weet dat op zijn eigen manier vorm te geven.

Qua sound hebben de gitaren duidelijk de hoofdrol gekregen, iets wat ik enorm toejuich! De electronische effecten en de synthesizer klanken zorgen voor een onwijs lekkere en catchy sound die smaakt naar meer!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.