DeWolff – California Burning

DeWolff, een van de beste Nederlandse rockbands, brengt op 4 mei het nieuwe studioalbum Thrust uit! Als voorproefje heeft de band de single ‘California Burning’ uitgebracht. De bijbehorende videoclip is opgenomen op VHS en een 8MM filmcamera tijdens het eigen DeWolffest Festival, lekker nostalgisch dus.

De plaat gaat dus mooi niet over de bosbranden in de Amerikaanse staat, de titel is dus een klein beetje misleidend. Waar het wel over gaat heeft de band op de facebookpagina haarfijn uit de doeken gedaan:

Het gaat over het leven in een luidruchtige samenleving waarin de mensen die het hardste kunnen schreeuwen altijd krijgen wat ze willen: geld, macht of zelfs…. het presidentschap

Duidelijke taal dus! Over sound van het nummer en bijbehorende album is ons het volgende medegedeeld: “Het is een heavy song van een heavy album, bij voorkeur keihard luisteren!”

‘California Burning’ is een typische track van de band, lekker hard, psychedelisch en met een lekkere Southern vibe. Door de afwisseling tussen het ruige- en rustige gedeelte wordt deze plaat lekker opzwepend. Naast de puike sound is de tekst zonder meer waarheid, daar valt niet over te twisten.

Rondom de release van Thrust zal de band door het land optredens gaan verzorgen, hieronder een overzicht.
19 januari: Groningen, ESNS @ Eurosonic Air
27 januari: Erp, MOM Festival
30 maart: Schijndel, Paaspop Festival
4 mei: Amsterdam, Paradiso (album release)
11 mei:  Rotterdam, Maassilo
12 mei: Nijmegen, Doornroosje
19 mei: Sittard, Volt
24 mei: Groningen, Oosterpoort
25 mei: Tilburg, 013

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.