Editors – Magazine

In 2009 mocht ik voor het eerst kennis maken met de Editors. Het nummer ‘Papillon’ heb ik helemaal aan gort gedraaid, nog steeds een van mijn favoriete zeroes platen. Het laatste album In Dream dateert alweer van 2015. Maar op 9 maart zal het nieuw Violence album het daglicht gaan zien! Als voorproefje is deze week de single ‘Magazine’ uitgebracht.

De nieuwe plaat ‘Magazine’ is een plaat met een hele historie. Na het uitbrengen van het derde album In This Light and on This Evening (2009) werd de plaat geboren, aldus frontman Tom Smith. Sindsdien is er aan de plaat gewerkt en is hij een aantal keer in de prullenbak geworpen om er vervolgens weer uit te verschijnen. Hij kreeg het, samen met de band, maar niet voor elkaar om de spreekwoordelijke “puntjes op de i” te zetten: “It kind of kept of rearing its head. During the making of this record, it all kind of clicked into place, a kind of ‘eureka’ moment. It’s a song that’s been in the background a long time.”

Smith wil niet direct zeggen dat het een maatschappij kritisch nummer is, daar is hij voorzichtig mee: “I’m scared of saying it’s a political song, but it kind of pokes fun at figures of power and that empty posturing… bravado and showmanship that isn’t believable.’ Het is wel een onvervalste Editors plaat geworden. Lekker ruig met de fijne vocalen van Smith. Met deze plaat op sta ik al met twee benen op het Pinkpop terrein waar de band dit jaar zal gaan spelen op zondag 17 juni.

De plaat, is zoals gezegd een beetje maatschappij kritisch, en dan met name richting de machthebbers in de politiek. Er wordt duidelijk met een vinger gewezen naar de politici en zakenlui die niet betrouwbaar zijn. Net als de nieuwe track van DeWolff dus een sneer richting de onbetrouwbare machthebbers. Leuk om te vermelden is het feit dat de videoclip opgenomen werd in Amsterdam, zo heeft de plaat ook een Nederlands tintje.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.