Ernest Peters – Songs of the Seventies

Ernest Peters - Songs of the SeventiesErgens in de jaren ’70 werden een aantal liedjes in een klein, blauw notitieboekje opgeschreven door Ernest. Recentelijk vond hij dit boekje weer en kwamen er herinneringen boven borrelen. Het resultaat  is het vijf nummers tellende EP’tje “Songs of the Seventies.”

Samen met zoon Jop (gitaar/basgitaar/achtergrondvocalen/percussie) heeft Ernest de liedjes vormgegeven. Hij kreeg hierbij hulp van Dirk Janssen (drums), Kasper Moorman (piano), Bart Kockelmans (orgel) en Marc Huynen (trompet). Stuk voor stuk muzikanten die hun vak verstaan en dit op het album goed laten horen.

Er wordt prachtig afgetrapt met het liefdesliedje ‘I’m Not Standing Alone.’ Het nummer ademt Americana uit en klinkt lekker warm waardoor het voelt alsof je onder een warme deken kruipt. De gitaarsolo halverwege is ingetogen en subliem uitgevoerd, kippenvel werk!

Het fluitje aan het begin van ‘Just a Love Song’ is prachtig gevonden, je gaat vanzelf meefluiten. De akoestische gitaren zorgen werderom voor warme klanken en een heel aangename sfeer. De songtekst komt recht vanuit het hart: “You’re the light in my eyes / my love / living with you is my all.”

Met ‘Living We Must’ komen wat duistere klanken om de hoek kijken, het doet mij een beetje denken aan het “Phantasmagoria” album van The Damned. Dit komt met name door de orgelklanken die gebruikt zijn. ‘Cause I Love You Baby (Like the Morning Sun)’ is weer een prachtig liefdesliedje waar je heerlijk op weg kunt zwijmelen.

Als sluitstuk is gekozen voor het Bob Dylan-achtige ‘Your Deep Dark Eyes.’ Meesterlijk is het gebruik van de trompet die het nummer een extra boost weet te geven. Opmerkelijk is het ontbreken van de drums op dit nummer, je mist deze pas als je erover gaat nadenken. Ik had dit in eerste instantie helemaal niet door, dat getuigt van echt vakmanschap als je het mij vraagt.

“Songs of the Seventies” geeft ons een kijkje in de gedachten van Ernest gedurende de jaren ’70 van de vorige eeuw. In deze tijd is er zo te horen veel liefde geweest. Wat ik vooral mooi vind, naast de geweldige liedjes, is de samenwerking tussen vader en zoon. Je hoort de passie van beide terug op het album en ook als ze samen live spelen. Hulde voor beide!

Luistertips: ‘I’m Not Standing Alone’ en ‘Just a Love Song’

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.