FEET – English Weather

De Engelse band FEET heeft recentelijk een zeer fijne nieuwe single uitgebracht met ‘English Weather’ als passende titel. De band hoort bij de indie bandjes, maar wel eentje met een zeer rijk geluid dat elementen kent uit de punk, psychedelica, funk en niet te vergeten de Britpop. Juist laatstgenoemde maakt deze nieuwe single zo goed, niet dat Engelse weer…

Deze nieuwe track staat op het nog te verschijnen debuutalbum, dit gaat dit jaar nog verschijnen. Ondanks de ietwat neerslachtige titel, het Engelse weer is meestal niet al te best, is dit geen somber liedje. Het kent een lekkere drumpartij en een super fijn refrein, het doet mij wat denken aan Happy Mondays en het album “Pills ‘N’ Thrills and Bellyaches”, dat ook een lekkere Britpop-achtige sound kent, de zogenaamde Madchester sound. Die sound doet het bij altijd goed, dat is ook de reden waarom ik dit nieuwe liedje zo onwijs fijn vind!

Lekker op repeat zetten en al je zorgen over het weer verwijnen als sneeuw voor de zon.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.