FEET – Petty Thieving

FEET - Petty ThievingOp 4 oktober brengt de Britse alternatieve rockband FEET het debuutalbum “What’s Inside Is More Than Just Ham” uit. De singles ‘English Weather’, ‘Ad Blue’ en ‘Outer Rim’ deden het al enorm goed op de radio, iedereen heeft het over deze jonge band. Recent is de nieuwe single ‘Petty Thieving’ verschenen, ook deze is weer van zeer hoge kwaliteit!

De vijf mannen van FEET hebben elkaar leren kennen op de universiteit van Coventry. Al gauw na de oprichting van de band in 2017 kwamen ze op de radar met hun eerste single ‘Petty Thieving.’ Je zal nu vast denken, wat? Deze single is dus al twee jaar oud? In feite wel, maar voor ‘t nieuwe album is de debuutsingle opnieuw opgenomen. Dus je mag zeggen dat het oud werk is in een nieuw jasje.

‘Petty Thieving’ heeft elementen van de post-punk en hierdoor wordt het scala aan elementen die de band gebruikt fijn uitgebreid. Het begon met de Madchester sound op ‘English Weather’ en werd steeds een beetje ruiger. Deze band bewijst dus dat ze met meerdere genres aan de slag kunnen.

Wij moeten nog een paar dagen geduld hebben, maar dan krijgen wij een debuutalbum van formaat voorgeschoteld. Daar ben ik echt heilig van overtuigd!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.