Fink – We Watch the Stars

Fink - We Watch the StarsNat twee jaar is de stilte rondom Fink gelukkig verbroken, deze week bracht hij namelijk zijn nieuwe single ‘We Watch the Stars’ uit. Later dit jaar gaat z’n nieuwe album verschijnen. Samen met producer Flood is deze langspeler tot stand gekomen. Hij brak ik 2014 door met zijn nummer ‘Looking Too Closely.’

Oorspronkelijk is dit nieuwe liedje meer dan acht minuten lang, maar voor de radio is er een single-versie van een minuut of vier verschenen. De lange versie kent een prachtige opbouw en een hele mysterieuze sfeer, die op de single-versie net een beetje tekort wordt gedaan. Daarom draai ik thuis liever de lange versie en op de radio, je raad het al, de kortere versie.

Hoe dan ook, het is een nummer om heerlijk bij weg te dromen. Wie heeft er vroeger niet naar de sterren gekeken en zich van alles afgevraagd? Ik in ieder geval wel, ik doe het (als het niet bewolkt is) nog steeds. Je voelt je dan zo nietig en je krijgt ontzag voor het grote universum. Die vibe haal ik ook uit dit nummer van Fink, heerlijk!

Over dit liedje heeft Fin Greenall het volgende verteld: “This is the first track I recorded for this new record. I have always loved the image of stars blossoming, because of the ephemeral nature of our experience with them. It’s almost seasonal – we only get to see them at night. Every night they’re the same and yet every night it’s a different experience.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.