Flying Horseman – Mothership

Flying Horseman – Mothership (): Een frisse wind voor een gekende ...Flying Horseman is er één in de categorie welk genre ken ik toe? Persoonlijk heb ik er moderne psychedelica van gemaakt. De band afkomstig België trok mijn aandachtig door het meeslepende Rooms/Ruins uit 2018. Ik zag de band vervolgens twee keer live en ook daar kon ik het in één woord omschrijven: meeslepend, dus.

Nu is daar de volgende langspeler alweer. Mothership is directer en ook iets diverser als de voorganger. Hoe dan ook, de melodieën zijn weer messcherp.

Title track ‘Mothership’ geeft mij letterlijk het gevoel dat de albumcover doet schetsen. Samen met het funky ‘Set Reset’ maakt het een opbeurend begin van de plaat.  Het gene wat Rooms/Ruins niet had, wordt op Mothership gelijk ingehaald.

Op ‘Flare’ grijpen we meer terug op de meeslepende en soms spannende sound van de band. Deze track geeft je het gevoel dat je ronddwarrelt in mooie, grote botanische tuinen. En dan met een ondergaande zon:  “It’s getting late in this old paradise”. Het gevoel wordt aardig doorgezet op ‘Where Do You Live’, al vind ik de doorlopende loop na een tijdje wat irriteren. Het vrije gitaarspel door de track heen is dan wel weer fantastisch.

Excuses voor de meerdere vergelijkingen met Rooms/Ruins (het is gewoon een fantastische plaat), maar ‘Hotel’ deed mij aan het bombastissche van persoonlijk favoriet ‘Bright Light’ denken (ga het checken!). Het tempop houden we vast in ‘Secrets’.

Mijn favoriet op deze plaat vinden we in ‘Summer Dance’. De sfeer die deze track meegeeft is heerlijk. Met name door de ondersteuning van de percussie en de bijna huilende gitaren. Vervolgens sluiten we af met ‘A Song That Lasts’, waar we ook letterlijk bijna alleen de woorden “A song that lasts, leave it open” horen. Lui, of toch wel goed bedacht?

Flying Horseman laat zich met Mothership op vele momenten weer van hun beste kant zien. Meeslepend? niet geheel, maar wel voor ieder wat wils. Als je dan toch een introductie tot moderne psychedelica wil, zet Mothership dan vooral eens op!

Tips: Citizen, Flare & Summer Dance

Deel dit bericht

About Jurre

Muziek zorgt voor verbintenis in mijn ogen en hierin wil ik graag mijn stem delen. Besef ten alle tijden dat een review altijd subjectief is, dus laat vooral ook jullie eigen mening erop los in de reacties.

View all posts by Jurre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.