Noel Gallagher’s High Flying Birds – Fort Knox

De afgelopen periode stond Liam Gallagher met zijn nieuwe album flink in de belangstelling, maar nu is de tijd aangebroken voor Noel om in de spotlight te gaan staan. De eerste single ‘Holy Mountain’ werd erg goed ontvangen. Sinds vandaag mogen wij ook genieten van de tweede single ‘Fort Knox’. Een binnenkomer van jewelste!

‘Fort Knox’ was de laatste plaat die Noel klaar had op de allerlaatste dag in de studio. Leuk dat deze track dan als opener van het album wordt gebruikt. De plaat is grotendeels instrumentaal en geeft je een enorme energieboost. De gierende gitaren zorgen voor de dosis energie en de vele “Hey Hey’s” zorgen voor een aanstekelijke sfeer. Het nummer heeft aan de ene kant de vertrouwde Noel sound, maar aan de andere kant ook een exotische vibe.

Noel heeft inspiratie gehaald uit de muziek van Kanye West. Dit kwam mede door het nummer ‘The Power’ van West. Iemand binnen het team van Noel had nog nooit van dat nummer gehoord, na het luisteren van de track kwam zij met de eerste ideeën aanzetten voor ‘Fort Knox’. Noel was direct enthousiast en toen viel alles vanzelf op zijn plek.

Het is een nummer dat direct in je hoofd zit en er de hele dag niet meer uit zal verdwijnen. Nu de eerste twee platen van het album zijn verschenen is mijn nieuwsgierigheid alleen maar toegenomen! Jammer dat wij nog tot 24 november moeten wachten, want dan verschijnt het album pas. Maar tot die tijd hebben wij wel twee puike platen om van te genieten!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.