Grizfolk – Spoonful

Grizfolk is een vijfkoppige Zweeds/Amerikaanse alternatieve rock band. Met een album onder de riem (Waking Up the Giants 2016) is de band gestaag bezig bekendheid te verwerven middels het verzorgen van een hoop optredens. Begin januari verscheen de nieuwe single ‘Spoonful’.

De eerste pianoklanken klinken een beetje vals, waardoor ik een beetje raar opkeek. Mijn eerste gedachte was om deze maar te “skippen”, maar toen de vocalen erbij werden gehaald was ik verkocht. Deze hebben een dromerige sound gekregen en gedurende het refrein meerstemmigheid. Vooral dat laatste, daar ben ik groot fan van! Uren kan ik spenderen met het luisteren naar meerstemmige muziek.

Hoewel in eerste instantie de piano voor mij een “stoorzender” was, is deze nu het favoriete onderdeel van de plaat geworden. Het maakt het nummer speels en vrolijk. Zet deze maar in je favorieten, ik heb ‘m er al bij gezet!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.