Half Moon Run – Then Again

Half Moon Run - Then AgainDe Canadese indie rock band Half Moon Run is terug van weggeweest! Vier jaar na het “Sun Leads Me On” album is er dan eindelijk weer nieuwe muziek. Wij hebben er even op moeten wachten, maar dan heb je ook wat! De nieuwe single ‘Then Again’ is de eerste opmars naar het derde album dat dit najaar verschijnt.

De eerste track die ik van deze band hoorde was het herfstachtige ‘Full Circle’, een plaat die ik nog steeds steevast op de eerste herfstdag moet draaien. Met het uitkomen van deze nieuwe single pakt de band de draad op daar waar het gebleven is, de sound is onmiskenbaar die van Half Moon Run. Fijn om te zien dat er nog bands zijn die trouw blijven aan de gekozen sound en niet gaan experimenteren om te kunnen scoren.

Conner Molander (zang/gitaar/keyboard) heeft over ‘Then Again’ het volgende te vertellen in gesprek met NME: “We’ve been writing and performing Then Again, in one form or another, for the better part of five years. I remember the first time hearing the parts Dylan wrote for the string quartet, it felt like that really took the song to another level.”

Oud en vertrouwd zijn de prachtige vocalen en de sublieme gitaren, het nieuwe element zijn de strijkers die het nummer zijn kenmerkende sound meegeven.

Als dit de voorbode gaat zijn voor de rest van het album, dan krijgen wij heel wat moois voorgeschoteld in het najaar!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.