Hermitage Green – Quicksand

In Nederland zijn de Ierse heren van de folkrock band Hermitage Green nog geen bekende naam, maar in eigen land hebben ze in zeer korte tijd naam weten te maken. De single ‘Quicksand’ komt van het debuutalbum Save Your Soul (2016) en begint nu langzaam bij ons bekend te worden.

Ze worden ook wel de “volgende Mumford & Sons” genoemd, in mijn optiek niet helemaal waar. Ik vind ze namelijk veel authentieker overkomen en een stuk beter klinken, maar dat is slechts mijn mening…

De band stond deze maand voor het eerst op Nederlandse bodem te spelen in een bomvolle Melkweg te Amsterdam. Afgaande op de “nieuwe” single kan ik mij heel goed voorstellen dat de zaal bomvol was en uit zijn dak moet zijn gegaan.

‘Quicksand’ is een nummer wat na twee luisterbeurten in je hoofd geprent zit, én direct zorgt voor een glimlach. Het voelt zo positief aan, terwijl het toch niet zo’n optimistisch nummer is. Het gaat over het ontsnappen aan bepaalde problemen: “I’ve gone the wrong way round the bend / Is there someone to pull me from the quicksand?” Welke problemen er precies spelen wordt een beetje in het midden gelaten, al lijkt het te gaan over de liefde: “I need love to lose and find love to stay.”

Wat mij betreft een zeer prettige kennismaking met Hermitage Green, het album ga ik straks toch maar eens in zijn geheel luisteren. Mocht jij dezelfde gedachte hebben: klik dan hier!
Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.