HMLTD – Blank Slate

HMLTD - West of EdenIn eigen land waard er al de nodige buzz rond de Britse art-pop band HMLTD. Deze ‘in your face’ en extravagante groep uit Londen weet gegarandeerd chaos te scheppen. Op de nieuwe single ‘Blank Slate’ zijn weer een hoop verschillende genres te horen.

De band was trots op het platencontract bij Universal, maar ze kwamen er al snel achter dat er allerlei regeltjes en beperkingen bij kwamen kijken. Hierdoor kon de band zichzelf niet zijn, met wat moeite heeft men het contract ontbonden en staat de band weer op eigen benen.

Hierdoor zie ik deze nieuwe single als een soort bevrijding, er kan begonnen worden met een schone lei en die is op allerlei manieren in te kleuren. HMLTD doet dat geheel op eigen wijze door allerlei invloeden te laten horen op dit nieuwe liedje. Het gaat van links naar rechts zonder dat het storend is. Je moet er wel op een andere manier naar luisteren, maar als het kwartje eenmaal valt dan ben je verkocht!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.