IDER – Brown Sugar

IDER - Brown SugarVriendinnen Megan en Lily vormden IDER in hun Noord-Londense slaapkamer. ‘Sorry’ was de eerste track en werd direct opgepikt door Shure (producer/singer-songwriter). Er verscheen met hulp van haar een eerste EP ‘Gut Me Like An Animal’ in 2017. Anno 2019 brengen ze ‘Brown Sugar’ als eerste release uit.

Ze laten niks over aan het toeval op dit nogal sensuele liedje: “I put myself right at the top of your plate / I knew I’d be someone that you’d wanna taste.” Ja, het gaat inderdaad over het bedrijven van de liefde. Het duo heeft ooit ergens opgevangen dat goede muziek zorgt voor dansende, huilende of seksende mensen. Laatstgenoemde hebben ze nu in een heerlijk liedje naar voren gebracht.

De lekkere beat en de “Ayy, ayy, ayy-ayy’s” zorgen direct voor een sensuele spanning. De stemmen van dit duo vullen elkaar prima aan, het is een genot om naar te luisteren. Wat mij nog meer opvalt is de jaren ’80 sound die aanwezig is, als groot liefhebber van eighties muziek kan ik dit enorm waarderen. Wat nog meer super te waarderen is: ergens dit jaar gaat het debuutalbum verschijnen!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.