Isaac Gracie – Terrified

Isaac Gracie heeft eind vorig jaar zijn nieuwe single ‘Terrified’ uitgebracht. Deze bereikt nu ook ons landje en dat is maar goed ook! Het is een prachtige plaat geworden waar hij met recht trots op mag zijn.

‘Terrified’ werd een jaar geleden al als demo uitgebracht, maar is nogmaals opgenomen voor het aankomende album. Hij heeft samen met producer Markus Dravs gewerkt. De naam van deze goede man zegt je wellicht weinig, de artiesten waar hij mee gewerkt heeft zijn een stuk bekender: denk aan Arcade Fire, Mumford & Sons en Coldplay. Op het nieuwe album moeten wij met z’n allen nog even wachten, het zal pas in de lente van 2018 gaan verschijnen.

Wanneer je de demo en de single naast elkaar legt merkt je dat de single een stuk krachtiger overkomt. De demo opname klinkt wel een stuk intiemer, je hebt hier echt het idee dat Isaac naast je zit. De single begint met een kloppend hart waarna het nummer rustig van start gaat en mooi opbouwt naar het refrein. Hierna zwakt het nummer weer af naar de rust die in het begin van het nummer naar voren komt. Mocht je al helemaal weggeweest zijn van de demoversie en de single helemaal niks vinden, luister het nummer een aantal keer. Ik weet zeker dat je dan beide versies mooi zult vinden.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.