ISLAND – Horizon

Na het magistrale ‘The Day I Die’ van de Londense band ISLAND is het nu tijd voor de nieuwe single ‘Horizon’. Het is alweer de vierde single van het debuutalbum Feels Like Air dat begin april verscheen. 

De band bestaat uit Rollo Doherty (zanger), Jack Raeder (gitarist), James Wolfe (bassist) en Toby Richards (drummer). Zij hadden met ‘The Day I Die’ een klein hitje in ons eigen land, het werd regelmatig op de radio gedraaid.

Ook op de nieuwe single is het de stem van frontman Rollo Doherty die de kracht aan het nummer geeft. Het nummer is qua sound iets meer minimalistisch dan zijn voorganger, maar daardoor niet minder mooi. Er is meer ruimte voor de helder gitaarriffs van Raeder en de puike stem van Doherty.

De videoclip, geregisseerd door Claes Nordwall is ook het kijken waard, de band heeft er zelf het volgende over te vertellen: “It captures a key theme of the album as a whole – the idea of a passenger drifting through different dreams on a journey. We wanted the video to reflect the open soundscape we feel the song creates, so we jumped at the chance to shoot in the vast Swedish countryside. Claes took us back to his snowy hometown for the video, which had an amazing dreamlike feel that really suited the ideas we wanted to convey.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.