Jake Bugg Ft. Noah Cyrus – Waiting

Jake Bugg is een artiest die ik associeer met snelle en messcherpe tracks. Zijn debuutplaat, en dan met name de track ‘Lightning Bolt‘, staat bij mij nog hoog in het lijstje van favoriete albums. Recentelijk (1 september) bracht hij zijn vierde album Hearts That Strain uit. Van de scherpte en de snelheid is niet heel veel meer over.

Bugg is voor dit album naar Nashville getrokken, om daar met een aantal top producenten en muzikanten het album op te nemen. Helaas is de bravoure van zijn eerste album nergens meer te bekennen. De muziek op het album klinkt absoluut niet verkeerd, maar het mist echt de originaliteit die eerder wel aanwezig was. De muziek had zo gemaakt kunnen zijn door een singer-songwriter uit de 60’s/70’s. Neem bijvoorbeeld de track ‘Southern Rain’, deze associeer ik eerder met Jackson Browne of Donovan dan met Jake Bugg. Gemiste kans wat mij betreft.

De track ‘In the Event of My Demise’ klinkt gelukkig wel als een productie van Bugg. De plaat weet mij te boeien en geeft ook meer de sound van Bugg weer. Het heeft een lekker scherp randje dankzij het fijne gitaarwerk van Dan Auerbach (The Black Keys’s).

Een andere track die ik goed vind is ‘Waiting’, een duet gezonden met Noah Cyrus (zusje van Miley). Hier komt Jake wat mij betreft weer met een stukje originaliteit aanzetten door het gebruik van een blazerssectie inclusief een saxofoon. Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat Bugg een plaat zou maken in de sfeer van dit liedje. En juist dat maakt de plaat geslaagd voor mij.

Ik hoop dat Jake Bugg ons in de toekomst nog eens echt gaat verassen met die snelle en messcherpe muziek die hij zo goed kan maken. Want dat past het beste bij hem.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.