Jalen N’Gonda – I Guess That Makes Me a Loser

Jalen N’Gonda is een Amerikaan die vanuit Liverpool zijn muziek maakt. In Engeland heeft hij al een hele schare fans en ook BBC Radio is groot fan van hem. Zijn nieuwe single ‘I Guess That Makes Me a Loser’ is het voorproefje van de nieuwe EP die dit jaar uitgebracht gaat worden.

De nieuwe track combineert klassieke en hedendaagse soul invloeden om zo een eigen unieke sound te creëren. Voor muzikale inspiratie heeft hij naar de Dap-Tone sound geluisterd en het nummer ‘The Hunter Gets Captured By the Game’ van The Marvelettes. Voor de songtekst heeft hij als basis de mini-serie “Leaving” (2012) gebruikt. In deze serie heeft een vrouw van middelbare leeftijd een relatie met een jongen die 22 jaar jonger is. Een groot schandaal natuurlijk, in de serie loopt het dan ook niet echt goed af…

Net als Leon Bridges weet deze jonge zanger mij enorm te raken met zijn krachtige stem en volle soul/R&B sound. Ik ben daarom heel erg benieuwd naar de rest van zijn nieuwe repertoire. Het schijnt dat hij bij zijn vader in de platenkast gezocht heeft naar wat inspiratie. Naar eigen zeggen kwam hij muziek van David Ruffin, Mary Wells, Brian Wilson, Marvin Gaye, Phil Spector en The Doors tegen. Een bonte mix aan genres en stijlen, kijken hoe dat vertaald gaat worden op de nieuwe EP!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.