James Walker – The Conversation

De  singer-James Walker - The Conversationsongwriter James Walker begon zijn reis als sessiepianist en toerde in de vroege jaren ’10 met Adam Barnes, Chris Ayer en Matt Simons. James bracht zijn debuut album English Bones uit in 2017. Het debuut album ontving geweldige recensies. Tot op heden heeft James meer dan 10 miljoen  streams mogen ontvangen.

Al dit moois was hem bijna afgenomen toen hij plotseling ziek werd op 21-jarige leeftijd en een openhartoperatie moest ondergaan. Hij realiseerde zich hierna dat het leven zo voorbij kan zijn en dan verbinding met andere onwijs belangrijk is. Hij is hierna gaan touren met o.a. Judy Blank, Matt Phillips en The Brazen Youth.

Het touren gaf hem de tijd om zich goed op zijn eigen muziek te concentreren. Samen met Richard Walters (Declan J Donovan, 3LAU) en Judy Blank werd er nieuwe muziek geschreven, waarvan dit de laatst verschenen single is.

Wat mij direct opvalt is de gelaagdheid in de sound, het nummer wordt met de minuut intenser. Om vervolgens plots weer af te zwakken en dan in alle hevigheid weer terug te keren. De wisselingen in volume maken dit liedje heerlijk om naar te luisteren. Tel daar de prachtige stem van James bij op en je hebt een prachtig liedje te pakken dat je direct bij de strot weet te grijpen. De emotie in dit nummer is duidelijk hoorbaar.

In de loop van 2020/2021 gaat het nieuwe album verschijnen.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.