JOIA – Winter

NJOIA - Wintera haar, met lovende recensies overladen, debuutalbum “Living It Now”, is dit haar tweede Nederlandstalige single. JOIA is op dit moment – samen met twee multi-instrumentalisten – te zien in twintig theaters door heel Nederland. ‘Winter’ is ook live te horen in haar theatervoorstelling “ZACHT”.

Hoewel ik weinig heb met liedjes die gezongen worden in het Nederlands, spreekt dit nieuwe liedje mij enorm aan. De stuwende folk-melodie laten mijn voeten vanzelf op en neer gaan en de synthesizers geven het geheel een duister tintje. Het nummer gaat over spijt hebben, iets wat ik na het luisteren overigens totaal niet heb. Haar stem begint rustig, maar wordt met de minuut intenser en rauwer. Aan het einde van dit prachtige liedje horen wij haar op haar sterkst: vol emotie en uit volle borst zingt ze ons toe.

Deze dame, Joia Rath, was in 2016 finalist in de Grote Pijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Niet verwonderlijk dat haar debuutalbum en de singles zeer goed ontvangen werden. Wat mij betreft is deze zangeres er eentje om echt in de gaten te houden dit jaar!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.