Jonathan Jeremiah – Good Day

Iemand waar ik al jaren een zwak voor heb is de Engelse zanger Jonathan Jeremiah. Alle 3 de albums staan fysiek in de kast en staan regelmatig op. Elke keer als hij een nieuwe single uitbrengt word ik helemaal gek. Dat is nu niet anders met het uitkomen van ‘Good Day’!

Om deze dag nog mooier te maken is ‘Good Day’ de openingstrack van het gelijknamige vierde album! Dit album gaat op 31 augustus het levenslicht zien. Het liedje gaat over de gelukkigste momenten van Jeremiah van de afgelopen 3 jaar: “Like hanging out with my friend Ruben on the Herengracht in Amsterdam. It’s my ‘everyday’ moment of bliss.”

Het nieuwe groovy nummer is de perfecte kennismaking met het nieuwe werk van deze geweldige artiest. Met zijn relaxte en warme vocalen weet hij je binnen luttele seconden te overtuigen. Vergeet ook zijn akoestische gitaar niet, die is altijd zeer herkenbaar aanwezig in zijn muziek. Ditmaal is er ook een lekkere warme bass, die wat weg heeft van de sound die je bij o.a. Young Gun Silver Fox hoort, en een fijn achtergrondkoor te horen. Oorstrelend mooi!

‘Good Day’ is opgenomen samen met een 19-koppig strijkorkest, iets wat hij is 2012 al eens deed met het Metrople Orkest op ‘Gold Dust’. Ik ben nu razend benieuwd hoe de rest van het album gaat klinken, is het al 31 augustus…?

De tracklist:
1. Good Day
2. Mountain
3. The Stars Are Out
4. Long Night
5. Deadweight
6. Hurt No More
7. Foot Track Magic
8. No-One
9. U-Bahn (It’s Not Too Late for Us)
10. Shimmerlove
11. Yes in a Heartbeat

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.