Jonathan Wilson – Over the Midnight

Jonathan Wilson is niet iemand waar ik al onwijs veel muziek van heb gehoord. Maar hetgeen ik deze week voorgeschoteld kreeg viel enorm in de smaak. Op 2 maart gaat zijn nieuwe album Rare Birds uitkomen. Eind december werd de nieuwe single ‘Over the Midnight’ gepresenteerd.

Al lezend op het web kom ik tot de conclusie dat deze Amerikaanse muzikant met heel wat grootheden samen muziek heeft gemaakt. Zo heeft hij met Roger Waters (Pink Floyd) en Elvis Costello mogen werken. Niet de minste namen in de muziekwereld. Dat hij door zijn drukke samenwerkingen nog tijd heeft gevonden om een album in elkaar te zetten is een hele prestatie.

Al zijn samenwerkingen hebben Wilson natuurlijk ook wat opgeleverd. Lana Del Ray en Father John Misty e.a. hebben een bijdrage geleverd op het nog te verschijnen album. Over de nieuwe plaat ‘Over the Midnight’ kan ik heel kort zijn: een lekker dromerige single die onwijs goed in het gehoor ligt. Het lijkt bij vlagen een klein beetje op de muziek van The War on Drugs, lekker easy-going maar toch prikkelend. Wilson heeft er zelf het volgende over te zeggen:

“I wanted to write a song about a sacred place for lovers to exist and I named that destination, process, mood or feeling ‘Over the Midnight’. It’s a place where nothing is savage.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.