Joshua Hyslop – Fall

De Canadese singer-songwriter Joshua Hyslop heeft net zijn derde album Echos uitgebracht. Zijn eerdere werk werd al meer dan 40 miljoen keer gestreamd via Spotify. Indrukwekkend resultaat voor iemand die nog geen 10 jaar in de muziekwereld actief is.

De eerste plaat die ik van deze artiest onder ogen kreeg was ‘The Flood’ van zijn tweede album In Deepest Blue. Een nummer waar ik het predicaat “lief liedje” aan heb meegegeven toen. Het gaat over het maken van fouten en de hoop dat alles weer goed gaat komen, een universeel thema waar iedereen zich mee kan identificeren.

Zijn nieuwe plaat begint met een akoestische gitaar waarna Joshua zijn fluisterende vocalen laat horen: “This is not the end, its the start.” Mooi begin van het liedje. Het nummer gaat over de kracht die nodig is nadat alles fout is gegaan. Heel fijn omlijst door het gebruik van violen die het nummer een prachtige sound meegeeft.

Joshua zelf heeft over deze plaat het volgende te vertellen:

“To me, ‘Fall’ is about hanging onto hope in the face of the uncertain. It’s about the strength that it takes to start over when things have gone wrong.”

Geniet van het nummer hierboven, of luister het hele album via Spotify.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.