King Tuff – Psycho Star

Aan het begin van deze maand verscheen ‘Psycho Star’, de nieuwe track van King Tuff. Dit is alweer de tweede single van het nog te verschijnen The Other (13 april) album. De man achter de muziek is Kyle Thomas die al zo’n tien jaar meedraait in de muziekwereld. Maar echt doorgebroken is deze man nog niet, hopelijk gaat zijn nieuwe plaat daar verandering in brengen.

Het laatste werk van deze man dateert alweer uit 2014, Kyle is na het uitbrengen van het vierde album in een zwart gat gevallen. Hij was totaal uitgeput en gedemotiveerd geraakt door het gebrek aan succes. Er werd zelfs overwogen om de handdoek in de ring te gooien, thank god dat hij dat niet heeft gedaan!

Zijn nieuwe track laat ons alvast de nieuwe sound horen die hij op het album heeft gezet. ‘Psycho Star’ is een oogverblindend jaren ’80 nummer met heel veel funky gitaren, buitenaardse vocalen en psychedelische grooves. Zijn nieuwe sound omvat een divers scala aan instrumenten die zijn muziek een extra boost geven.

Over zijn nieuwe album heeft Kyle het volgende te vertellen:

“I let the songs lead me where they wanted to go, instead of trying to push them into a certain zone. King Tuff was always just supposed to be me. When I started doing this as a teenager, it was whatever I wanted it to be. King Tuff was never supposed to be just one thing. It was supposed to be everything.”

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.