Liam Gallagher – Shockwave

september


Liam Gallagher ShockwaveAls Noel Gallagher nieuwe muziek uitbrengt weet je dat er binnen de kortste keren een muzikaal antwoord komt van broerlief Liam. Daar waar Noel een nieuwe sound liet horen, kiest Liam voor ouderwetse rock-‘n-roll. Als wij hem mogen geloven op twitter is dit de eerste single van het nieuwe album “Why Me? Why Not.” Super nieuws natuurlijk!

De onvervalste rock sound en het nasale geluid van Liam doen ons terugdenken aan het Oasis tijdperk, maar er schuilt meer achter. Deze single lijkt akelig veel op ‘Spread Your Love’ van de Black Rebel Motorcycle Club, veel mensen noemen het dan ook een regelrechte kopie.

De kritiek is geheel terecht, ‘Shockwave’ heeft heel veel raakvlakken met de track uit 2001. Maar aan de andere kant weet Liam het nummer helemaal naar zijn hand te zetten dankzij zijn unieke stemgeluid. Beetje van beide als je het mij vraagt.

Noel heeft veel naar Nile Rodgers geluisterd en Liam juist naar de Black Rebel Motorcycle Club.  Beide halen dus inspiratie uit andermans werk, de een wat meer dan de ander

Feit is dat dit liedje staat als een huis en smaakt naar meer! En meer krijgen wij op 20 september, want dan verschijnt het nieuwe album!

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.