Lizzy McAlpine – Older

Na de goed ontvangen single ‘Ceilings’ is de Amerikaanse singer-songwriter terug met het innemende ‘Older’.  Dit is tevens de opmaat voor het derde album dat dezelfde titel heeft als deze nieuwe track. Op 5 april zal deze langspeler te beluisteren zijn. Deze nieuwe plaat is prachtig in zijn eenvoud.

Zo heel af en toe kom je artiesten tegen die je betoveren met hun stem, Lizzy is zo’n artiest. Zij heeft een stem die mij binnen luttele seconden stil weet te krijgen, en dat is knap. De emotie in haar stem komt zeer goed binnen.

Slechts een piano en haar stem zijn te horen op dit nummer, meer is ook niet nodig om dit speciaal te maken.  Juist die eenvoud legt de nadruk op haar stem, de grootste kracht van deze jonge singer-songwriter. Dat ze jong is, is geen reden om te praten over het ouder worden en de bijbehorende nadelen. Zij neemt ons mee op een emotionele reis wanneer ze ons  als slotzin toezingt: “I wish I knew what the end is”. Betoverend mooi.

Deel dit bericht

About Ward

Radioman, geschiedenisdocent en professioneel verslaafd aan muziek. Kan geen dag zonder muziek om zich heen. Deze passie laat hij op de radio horen en is hier te lezen.

View all posts by Ward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.